L’home que coneixia l’infinit

1913, l’Índia colonial. Srinivasa Ramanujan és un jove geni i autodidacte de 25 anys, que va fracassar a la universitat a causa del seu estudi gairebé obsessiu i aïllant de les matemàtiques. Decidit a dedicar-se a la seva passió, tot i el rebuig i l’escarni dels companys, Ramanujan ingressa al Trinity College de Cambridge sota la tutela de G.H. Hardy…

Veure més detalls de la fitxa

Temps de silenci – Temporada 2 – 2×11 Escollir

Febrer 80. S’acosten les eleccions al Parlament. Els represaliats donen la cara. El país perd la confiança en un Adolfo Suárez que està perdent el control del seu partit, com ho demostren els constants canvis ministerials. El PSOE presenta una moció de censura. El canvi és a prop. Alguns, com l’Albert, senten que ha arribat el moment de prosperar, de trencar vells lligams i d’obrir-se camí, de trobar la gran oportunitat. Altres, com la Núria, es mereixen una nova oportunitat. I una mare, la Isabel, és la que ho pot entendre millor…

Veure més detalls de la fitxa

Prodigiosa: Les aventures de Ladybug i Gat Noir – 1×10 Horrificator – Horrificator

En aquest episodi, tota la classe de la Marinette ha decidit fer una pel·lícula per presentar-la a un concurs. Però el que havia de ser una col·laboració entre tots acabarà sent un desastre, i la protagonista del curt acabarà caient a les urpes del malvat Esfinx.

Veure més detalls de la fitxa

El cas Slevin

A Slevin la vida no li va gens bé: després que casa seva sigui declarada en ruïnes, troba la seva nòvia amb un altre al llit. Desesperat, decideix sortir de Los Angeles una temporada i allotjar-se a l’apartament que un amic té a Nova York. Però el malson de Slevin començarà realment quan es vegi involucrat en el fosc món de la màfia novaiorquesa.

Veure més detalls de la fitxa

Diaris de vampirs – Temporada 5 – 5×16 Mentre dormies – While You Were Sleeping

L’Stefan explica a l’Elena què ha passat mentre ella estava inconscient. En Damon intenta confessar a l’Elena que va matar l’Aaron. La Caroline descobreix la veritat sobre el virus i l’Enzo li assegura que existeix un antídot, però per obtenir-lo necessiten certa informació que només els pot proporcionar l’Stefan. L’Elena, que no para de tenir al·lucinacions, troba en Luke, a qui sembla que coneix, i l’envia a buscar la Liv i la Bonnie per sortir del campus, on està atrapada per un encanteri de la Liv. Finalment en Damon confessa a l’Elena la veritat sobre l’Aaron i arriben a un nou acord sobre la seva relació.

Veure més detalls de la fitxa

Temps de silenci – Temporada 2 – 2×10 Il·lusions

Febrer del 79. La vida canvia per a tothom. Fins i tot en Francesc Xavier té una part humana que no havíem descobert. Arriben les segones eleccions generals. La Núria és candidata i, si treu escó, se n’haurà d’anar a viure a Madrid… L’esquerra avança, però poc. La inseguretat ciutadana és el problema candent. Els veïns s’organitzen, però no tots estan preparats…

Veure més detalls de la fitxa

Prodigiosa: Les aventures de Ladybug i Gat Noir – 1×09 Rogercop – Rogercop

El dia que se celebra la jornada de pares a l’institut, la Chloé perd un braçalet molt valuós i no triga ni un segon a culpar la Marinette. L’alcalde, molt nerviós, intenta obligar el Roger, l’agent de policia, a escorcollar la Marinette, i això desencadena una nova aventura amb un nou malvat que amenaça la pau a París.

Veure més detalls de la fitxa

Doraemon 2005 anime – Temporada 1 – 1×22 – Una guerra interestel·lar a les golfes

En Nobita, que és tot un geni dels videojocs, ha convençut en Doraemon perquè el deixi jugar a un joc del futur. Aviat, però, apareixerà al futur de veritat per descobrir que el malvat Mal Vàder està construint una base secreta a la Terra amb l’objectiu de conquerir tot el planeta. En Nobita té clar que cal aturar com sigui aquesta crisi interplanetària!

Veure més detalls de la fitxa

Temps de silenci – Temporada 2 – 2×09 Recances

La censura militar encara és viva. I la justícia segueix ancorada en el passat. Encara hi ha repressors i reprimits: les llibertats són febles. El temps passa i s’obren portes on se n’han tancat d’altres. Però traspassar-les no és fàcil. Els sentiments són forts, però els obstacles, difícils. La Núria es troba davant de la gran decisió. I arreglar el passat tampoc és necessàriament una bona idea.

Veure més detalls de la fitxa

Prodigiosa: Les aventures de Ladybug i Gat Noir – 1×08 El Dibuixant – Le Dessinateur

El Nathaniel és un noi tímid que està enamorat de la Marinette, però la Chloé el posa en evidència. L’Esfinx aprofita la ràbia i la frustració del noi per convertir-lo en un akuma: en Dibuixant, un súper malvat que fa realitat tot el que dibuixa. El Nathaniel aprofitarà els seus nous poders per venjar-se de la Chloé.

Veure més detalls de la fitxa

Ilha das Flores [VOSC]

Documental punyent que, partint d’un senzill tomàquet de la plantació del Sr. Suzuki, ens presenta sota una aparença didàctica una descripció detallada i extremadament meticulosa del conjunt de relacions alimentàries en ecosistemes sotmesos a la influència de l’ésser humà. El narrador, per mitjà del muntatge i d’un punt de vista inicialment hilarant, ens convida a reflexionar sobre la globalització d’un sistema socioeconòmic que desencadena efectes perversos arreu.

Veure més detalls de la fitxa

El Merder 2016

L’actor Toni Albà ha pronunciat i interpretat el pregó alternatiu de les festes de la Mercè de Barcelona. La iniciativa va sorgir de manera espontània a les xarxes com a resposta des del món independentista. Ha estat una protesta per l’elecció del pregoner oficial de l’Ajuntament de Barcelona: l’escriptor Javier Pérez Andújar, que en un article va qualificar els independentistes de ‘aiatol·làs’. Albà, després d’un recorregut que ha començat al Fossar de les Moreres, ha comparegut al pla de Palau caracteritzat com el rei espanyol Felip V i, irònicament, s’ha adreçat als ‘ciutadans de la conquerida ciutat de Barcelona’.

Veure més detalls de la fitxa

Temps de silenci – Temporada 2 – 2×08 Temptant la sort

Secrets de veritat i secrets de mentida. Mentre que hi ha coses que no semblen més que petites anècdotes, hi ha descobriments que fan mal. Algunes veritats val més aclarir-les. D’altres, en canvi, val més fugir-ne… A en Jaume li ha arribat l’hora de saber la veritat. I qui ha estat acostumat a manar, no s’hi pot desacostumar fàcilment, com en Xavier. Però més amunt, també passen coses: la filla de Franco és detinguda a l’aeroport.

Veure més detalls de la fitxa

Prodigiosa: Les aventures de Ladybug i Gat Noir – 1×07 Lady Wifi – Lady Wifi

L’Alya, que està decidida a desemmascarar com sigui Ladybug, és expulsada de l’escola. Esfinx aprofita el disgust i la ràbia de l’Alya per akumatitzar-la en Lady Wifi, una malvada que es mou per les xarxes i que té per únic objectiu saber qui s’amaga darrere de la màscara de Ladybug.

Veure més detalls de la fitxa

Paios legals

En Val surt de la presó després de complir 28 anys de condemna. Doc, el seu millor amic, l’espera a la sortida per anar a veure en Hirsch, un altre vell col·lega. Malgrat l’edat, els tres gàngsters decideixen reprendre aquesta mateixa nit la seva vida de crims, drogues i sexe. No obstant, en Doc ha de fer abans un treball urgent que li ha encarregat el cap de la banda; ha de matar en Val per liquidar un compte pendent. El dilema és complicat, i disposa de poc temps per resoldre-ho.

Veure més detalls de la fitxa

Prodigiosa: Les aventures de Ladybug i Gat Noir – 1×06 El Sr. Colom – M. Pigeon

En aquest episodi, el senyor Ramier, un home que s’estima molt els coloms, caurà sota la influència malèfica de l’Esfinx i es convertirà en el Senyor Colom, un malvat que intentarà dominar París. Com sempre, els nostres herois acudiran a salvar els seus conciutadans. L’únic problema, en aquest cas, és que el Cat Noir és al·lèrgic a les plomes.

Veure més detalls de la fitxa

Ernest & Célestine

En el món dels óssos, no està ben vist fer-se amic d’un ratolí. L’Ernest, un enorme ós músic ambulant, és una mica rondinaire, però com que té un bon cor, acull a casa seva la petita Célestine, una ratolineta òrfena que s’ha escapat del món subterrani dels rosegadors. Malgrat les diferències, aprenen a respectar-se i a conèixer-se. Entre tots dos sorgirà una gran amistat que desafiarà l’ordre establert.

Veure més detalls de la fitxa

Babylon 5 – Temporada 4 – 4×22 La deconstrucció dels estels fugaços – The Deconstruction of Falling Stars

Un milió d’anys després del 2 de febrer de 2262, just abans que el nostre sol es converteixi en nova i engoleixi tot el sistema solar, un descendent dels humans agafa gravacions de la història de la Babylon 5 i la seva llegenda posterior, per endur-se’ls a Nova Terra.

Veure més detalls de la fitxa

Prodigiosa: Les aventures de Ladybug i Gat Noir – 1×05 El Faraó – Le Pharaon

El Jalil, germà de l’Alix, que va a la mateixa classe que la Marinette i l’Aya, és un expert en l’antic Egipte. Tan expert, que acaba obsessionat amb Tutankamon i amb un ritual per fer reviure la princesa Nefertiti. El resultat del ritual obligarà Ladybug i el Cat Noir a fer servir tots els seus poders per evitar que l’Alya sigui sacrificada.

Veure més detalls de la fitxa

Danys col·laterals

Gordon Brewer és un bomber que perd la seva dona i el seu fill en un atemptat terrorista. Frustrat pels pocs resultats de la investigació oficial del succés, Gordon està convençut que el responsable de l’atemptat no pagarà mai els seus crims davant la justícia. Aleshores decideix actuar pel seu compte i inicia una investigació que l’introduirà en el perillós món del terrorisme internacional.

Veure més detalls de la fitxa

Contes animats d’arreu del món – En Fionn

Fionn: A Story from Ireland


El dia abans del naixement de Fionn, el seu pare mor lluitant contra el clan Morna, assassinat amb traïdoria per l’esquena. La mare ha de fugir i confia Fionn a dues amigues fidels, que el criaran educant-lo com un guerrer, però sense que tingui coneixement de la violenta mort del pare. Un dia, ja gran, decideix marxar per trobar el seu destí. Després d’un llarg aprenentatge amb Finnegas, s’enfrontarà a tot un seguit de desafiaments que l’ajudaran a proclamar-se nou líder del clan familiar i cercar la pau amb els Morna.

Veure més detalls de la fitxa

Prodigiosa: Les aventures de Ladybug i Gat Noir – 1×04 Chronogirl – Chronogirl

És l’aniversari de l’Alix i el seu pare li regala un rellotge molt valuós. Durant una cursa contra el Kim, el deixa a l’Alya perquè l’hi guardi. Però el rellotge acaba per terra i es trenca, cosa que disgusta l’Alix. L’Esfinx aprofita per akumatitzar-la i pugui retrocedir en el temps per recuperar el rellotge abans no es trenqui.

Veure més detalls de la fitxa

Temps de silenci – Temporada 2 – 2×07 Exiliats

La Constitució democràtica. El retorn dels exiliats i les noves aliances. La lenta recuperació dels drets dels catalans, el retorn de Tarradellas, els primers atemptats terroristes no silenciats… L’Avelina es troba enmig d’uns fets que sembla que la sobrepassen i que li poden canviar la vida. Mentrestant, la família es reorganitza: en Francesc Xavier entrarà a treballar a can Comes. La relació amb en Jaume no serà gens agradable…

Veure més detalls de la fitxa

L’últim concert

Després de 25 anys recollint èxits i gaudint de fama mundial, un quartet de corda de Nova York és a punt de rebre un cop dur que posarà en dubte el seu futur. El violoncel·lista de la formació està patint els primers símptomes d’una malaltia que en poc temps posarà fi a la seva carrera com a intèrpret. La incertesa sobre el seu futur s’apoderarà del quartet, alliberant emocions reprimides, egoismes i retrets que posaran en dubte anys d’amistat i col·laboració professional. La vida sempre dóna una segona oportunitat, per la qual cosa trobaran una solució que els permetrà oferir «L’últim concert» (per commemorar els seus 25 anys com a formació), posant fora de perill tant la seva amistat com el seu immens i reconegut llegat musical.

Veure més detalls de la fitxa

Marits i mullers

En Jack i la Sally sorprenen en Gabe i la Judy en anunciar la intenció de separar-se. Transcorregut el primer moment d’estupefacció, la parella es planteja si el seu matrimoni es basa en una relació suficientment sòlida. Mentre en Jack i la Sally intenten refer les seves vides al costat d’altres persones, en Gabe comença a flirtejar amb una de les seves alumnes de la universitat. I la Judy comença a sentir-se atreta per un amic nou de la Sally.

Veure més detalls de la fitxa