Una investigació oportuna i de gran abast sobre el paper dels mitjans de comunicació en la guerra quan es commemoren els 10 anys de l’inici d’un dels conflictes més controvertits del tombant de segle, el de l’Iraq.
El reportatge rastreja la història de la informació independent des de la carnisseria de la Primera Guerra Mundial fins a la destrucció d’Hiroshima i des de la invasió del Vietnam fins a la guerra de l’Afganistan i l’Iraq. A mesura que les armes i la propaganda són cada vegada més sofisticades, la naturalesa intrínseca de la guerra s’ha convertit en un ”camp de batalla electrònic”. Però, qui és el veritable enemic, avui?
Centrant-se en els conflictes a l’Afganistan i l’Iraq, Pilger reflexiona sobre la història de la relació entre els mitjans i el govern en temps de conflicte, que es remunta a la Primera Guerra Mundial, i explora l’impacte en la informació que es dóna a l’opinió pública i la pràctica de ”relacions públiques” que es fa avui sota l’aparença de militars reconvertits en portaveus de premsa.