Final Copa del Rei

Celebrada el 25 de maig a l’estadi Vicente Calderón, de Madrid.

En un principi l’escenari havia de ser el Santiago Bernabéu, el camp del Real Madrid, però es van negar al·legant que s’havien de fer unes obres; una mentida podrida perquè nou dies més tard s’hi va celebrar un partit amistós. En realitat no volien que es produís una gran xiulada a l’himne espanyol i al Rei en el seu estadi. De la mateixa manera no va assistir-hi el monarca, per motius de salud, i dos dies més tard presenciava la desfilada de l’exèrcit aguantant dempeus tot l’acte. Per rematar-ho es van instal·lar uns equips d’àudio de 100.000 watts per contrarestar la previsible cridòria de les aficions durant l’himne.

Però ni així, ni amb la requisa dels xiulets i banderes estelades que es va produir a l’entrada: la xiulada massiva va apagar absolutament la música de la ‘Marcha Real’, deixant ben clar el sentiment del patriotisme diferent entre les institucions que organitzaven l’acte, i les aficions dels equips.

En els àudios que s’inclouen es pot observar la realitat de les diverses ràdios, i el patetisme censurador de l’àudio de Televisión Española.

Veure més detalls de la fitxa

Deixa un comentari