Prelude to Axanar [VOSC]

Quins esdeveniments històrics van conduir a la Batalla d’Axanar? Com va aconseguir la Federació contrarestar el totpoderós Imperi Klingon? Aquestes i moltes altres preguntes són respostes pels principals protagonistes de la conflagració, des de Kharn, el temible comandant suprem dels klingons, fins a l’almirall Ramírez, l’introductor dels nous creuers de combat a la Flota Estel·lar.

Curt d’estil documental de sorprenent qualitat, elaborat per fans de la franquícia per mitjà de micromecenatge.

Veure més detalls de la fitxa

4 thoughts on “Prelude to Axanar [VOSC]”

  1. Doncs, encara que no t’ho creguis, el que fan les grans productores és… posar entrebancs! 🙁

    Paramount i CBS van demandar Axanar Productions el desembre de 2015 per tal d’evitar la producció del llargmetratge “Axanar”, del qual aquest curtmetratge és només un aperitiu. “Axanar”, segons els seus productors, serà la “primera pel·lícula independent i professional de l’univers “Star Trek’”. La demanda de CBS i Paramount va sorprendre i desconcertar tothom perquè durant anys els propietaris dels drets havien tolerat i animat els treballs produïts per fans. Però com van veure la qualitat del curt i que s’estaven recollint molts diners destinats a la producció del llargmetratge, es veu que ja no els hi va fer tanta gràcia 🙁

    Tot i així, sembla que aquest mateix cap de setmana s’ha imposat definitivament el sentit comú. Durant la presentació del segon tràiler de “Star Trek: Beyond”, J. J. Abrams ha anunciat que CBS i Paramount desistiran finalment de la demanda. Tant ell mateix com Justin Lin, director de “Star Trek: Beyond”, s’havien posicionat clarament en contra de l’acció legal pel seu caràcter absurd (Paramount havia arribat a argumentar els seus drets sobre l’idioma klingon i les orelles punxegudes!) i fins i tot perjudicial per als interessos de la franquícia.

    O sigui que finalment, si no canvien d’idea, hi haurà un llargmetratge “Axanar”! Els “trekkies” estem de festa! 🙂

    Mecanoscrit, sempre amb el frikisme! 🙂

    1. Estava al corrent de la demanda judicial però no de com havia acabat. Doncs, com bé dius, s’ha imposat el sentit comú.
      S’ha d’entendre que aquests fanfilms són una via d’escapament pels afeccionats i ajuden a mantenir viva la franquícia. I aquest en concret es força ambiciós tot i que ja veurem com acaba; porten molts anys amb el projecte.

  2. Jo crec que sí, que aquesta història arribarà a bon port. Sí que és veritat que porten anys, però hi ha molta gent que s’ho ha pres molt seriosament. I si Paramount va iniciar la demanda és per alguna cosa…

    Fins i tot Sulu (George Takei) va fer un donatiu substanciós perquè això tiri endavant!

Deixa un comentari