Les diabòliques

Michel Delassalle és el director d’un sòrdid internat als afores de París, propietat de la seva dona Christina, insegura i de salut fràgil. Alhora Michel manté relacions amb una de les professores, la decidida Nicole. Totes dues, esposa i amant, comparteixen menyspreus i maltractes d’en Michel, que procedeix mesquinament fins i tot amb els alumnes. Tipes de patir el despotisme d’en Michel, de comú acord resolen desempallegar-se’n de qui les turmenta.

Veure més detalls de la fitxa

11 thoughts on “Les diabòliques”

    1. Crec que el que més destaca d’aquesta pel·lícula és una atmosfera inquietant i malsana molt ben aconseguida que, a més, es combina amb aquest ambient molt propi de Dickens d’aquest internat tan depriment…

      Però sí! Tens raó! També té alguns moments que t’hi cagues viu.

      Gràcies pel comentari, barrufet.

        1. Ara fa un any que Àlex Gutiérrez es lamentava al diari “Ara” en un article anomenat “Qui s’ha endut les pel·lícules d’abans del 1970?” que TV3 i, en general, totes les cadenes de televisió marginaven de manera incomprensible el cinema clàssic. Actualment no hi ha enlloc del panorama televisiu una programació cinèfila decent. I si no fem nosaltres aquesta mena de publicacions qui les farà?

          Si no ho féssim, més aviat que tard es faria realitat un acudit sobre aquest tema que va publicar en el seu moment Òscar Nebreda a la revista “El Jueves”:
          Una dona de mitjana edat vestida amb bata de boatiné i un maquillatge marcadament hortera, assídua de “Sálvame” i altres “delicatessen”, pregunta al seu marit, que en aquell moment està veient la televisió:
          —Que és lo que echan?
          —”Casablanca”…
          —¡Quita esa mierda!
          I no voldríem pas que passés una cosa així. Oi? 🙂

          D’altra banda, si una cosa destaca de Mecanoscrit és que aquí es publica de tot i per a tots els gustos. Pel que fa a les novetats, diria fins i tot que és una web que publica les novetats abans que ningú: “Gru 3”, “Capità calçotets”, “Estiu 1993”, “Your name”, “Un regne unit”, “Maudie”, “Anomalous”, “Un policia en dificultats”, etc.

          I si no es publiquen més novetats és perquè, malauradament, moltes novetats no es publiquen en la nostra llengua.

          1. Si però algunes pel·lícules que surten en VOSC com “vindran temps millors” encara no estan a la pàgina i tampoc hi han moltes en descarrega directa.Moltes gràcies per tot.

          2. Jo soc de xixona (estem de fira ara) i quan era petit l’únic que veia era la catala, Yu Yu Hakusho em encantaba.Pero des de fa uns anys que per una baralla entre governs em quedi sense veure-la, per això estic aqui. Gràcies per la vostra dedicació.

            Aqui us deixo un enllaç per a uns llibres que m’agradaria aconseguir.

            [Spock]
            Enllaç esborrat per contravenir normativa.
            [/Spock]

          3. Xixonenc, gràcies pel comentari.

            T’hem esborrat l’enllaç perquè no permetem enllaços cap a webs externes que no controlem.

            No ens dediquem als llibres perquè preferim donar l’oportunitat a les editorials.

            Que vagin bé les festes, xiquet!

Deixa un comentari