2012: El repte de decidir

Relat que gira sobre l’Onze de Setembre
Després d’aquesta primera anàlisi sobre el canvi produït per la manifestació de l’Onze de Setembre, ”2012. El repte de decidir” intenta exposar les causes per entendre què és el que ha passat entre el gener i el desembre del 2012 i per què el govern català ha passat de la
col·laboració inicial amb el govern espanyol a reclamar-li, al final de l’any, la capacitat de traslladar a la societat catalana la possibilitat de crear un estat propi.


En funció d’aquest criteri central, el programa manté constantment un doble relat: d’una banda, el que protagonitzen els moviments socials, que reiteradament han fet arribar la seva protesta al carrer en contra dels efectes de la crisi econòmica, i de l’altra, el relat que protagonitza el mateix món polític, a través del pols entre els governs català i espanyol.
Un pols que passarà de les polítiques de col·laboració a un distanciament que, a final d’any, s’acosta a la ruptura, per la negativa del govern espanyol a negociar el pacte fiscal.


En relació amb les situacions concretes d’aquest doble relat, dins de l’àmbit social s’expliquen, entre altres, qüestions com l’evolució de l’atur, la crisi econòmica, la crisi del deute i del dèficit, el rescat, la falta de crèdit per a les famílies i les empreses, la reforma financera, i les protestes per la reforma laboral i pel fet de que la majoria dels diners públics es destinin a subvencionar els bancs, mentre que es resten de prioritats de caràcter social.
I mentre aquí es produeix aquest doble relat, en el context internacional hi ha també un debat del qual es fa ressò el balanç de l’any de TV3: el debat entre austeritat i creixement, amb noms concrets, com Grècia, Merkel, Sarkozy, Hollande, Monti, Draghi, etc. Hi
ha també la crisi de l’euro, la guerra civil a Síria, la revolta a Egipte, la llum verda al referèndum d’Escòcia i la reelecció d’Obama. Són fets amb un protagonisme rellevant.

Veure més detalls de la fitxa

Deixa un comentari