Víctor, Victòria

L’any 1934, a París, Victoria Grant, després del fracàs de la seva actuació de prova al cabaret “Chez Lui”, camina afamada pel carrer. Està a punt de prostituir-se per una mandonguilla, però finalment se’n va a fer un gran tiberi confiant no pagar gràcies a un escarabat que fica a l’amanida. Coneix Toddy, un homose*ual que li ofereix hospitalitat i que té la brillant idea de convertir Victoria en Victor, un cèlebre “travesti” polonès que triomfarà a París. King Marchan, propietari de clubs nocturns a Chicago, assisteix a l’espectacle i s’enamora de Victor. Després de descobrir que realment és una dona, tots dos decideixen anar a viure junts. Llavors Marchan passa per homose*ual, mentre que Squash, el seu guardaespatlles, encoratjat pel comportament del seu patró, manté relacions amb Toddy. Com que Marchan pateix amb la situació en què es troba, Victoria està disposada a no continuar simulant que és un “travesti”.
Malgrat que la història és més aviat escabrosa, el film no cau mai en la vulgaritat i sempre resulta divertit. A més a més, la frivolitat del tema deixa entreveure una reflexió irònica i agredolça sobre la condició femenina i sobre l’actitud de la societat respecte a l’homose*ualitat.
Blake Edwards ha conduït amb mà mestra aquesta comèdia brillant i encantadora, esplèndidament interpretada per Julie Andrews, Robert Preston, James Garner i una colla de secundaris excel·lents.

Veure més detalls de la fitxa

Deixa un comentari