Cànon Visions – Els millors directors de Hollywood – George Lucas

George Lucas, és un director, productor i guionista estatunidenc creador del reeixit fenomen fílmic de La Guerra de les Galàxies (Star Wars) i posteriorment d’Indiana Jones, com a productor. Va dirigir la seva primera obra cinematogràfica, THX 1138 (1970)
El 1977 Lucas va escriure i va dirigir La Guerra de les Galàxies (episodi IV: una nova esperança), una pel·lícula que va trencar tots els records de taquilla i va guanyar set Oscar de l’Acadèmia.
Va iniciar la història de L’Imperi Contraataca (episodi V) i El retorn del Jedi (episodi VI), de les quals també va ser el productor executiu.
Al 1999 segueix la saga amb L’amenaça fantasma, el 2002 amb L’atac dels clons i finalment el 2005 amb Star Wars Episodi III: La venjança dels Sith.
En 1980 va escriure i va produir A la recerca de L’arca perduda dirigida per l’Steven Spielberg amb la qual va obtenir 5 Oscars. També va ser coproductor i creador de la història d’Indiana Jones i el temple maleït. Ha estat productor de Willow (1988), Parc Juràssic (1993), Parc Juràssic 3 (2000)

Veure més detalls de la fitxa

Deixa un comentari