A la recerca de Steele

James steele és un exmilitar nord-americà expert en contrainsurgència, una estratègia per respondre a la guerra de guerrilles que consisteix a buscar el suport d’una part de la població del territori on per tal d’eliminar l’enemic. Els Estats Units van desenvolupar la contrainsurgència especialment durant la guerra civil dels anys vuitanta al Salvador. L’administració Bush la va voler tornar a aplicar a l’Iraq, però el resultat va ser una guerra civil.

Una investigació de «The Guardian» i la BBC va posar de manifest que veterans de la US Special Force i el general David Petraeus, van estar vinculats amb la xarxa d’abusos i tortures dels detinguts iraquians.

Una investigació de quinze mesos duta a terme pel diari «The Guardian» i els serveis àrabs de la BBC posa al descobert que el coronel retirat James Steele, expert en contrainsurgència i veterà de les guerres dels Estats Units (EUA) al Salvador i Nicaragua, va tenir un paper clau en la formació, supervisió i finançament adequat dels comandos especials de la policia dels EUA i en el funcionament dels centres de tortura.

Veure més detalls de la fitxa

Deixa un comentari